Makaron świąteczny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron świąteczny
  1. 1. Mąkę przesiewamy przez sito i wysypujemy na stolnicę.
  2. 2. Dodajemy do niej masło, jajka, szczyptę soli i zagniatamy.
  3. 3. Ciasto dokładnie wyrabiamy i wałkujemy. Od czasu do czasu stolnicę posypujemy mąką.
  4. 4. Rozwałkowane płaty musimy podsuszyć, dlatego układamy je na ręcznikach lub ścierkach.
  5. 5. Lekko wilgotne ciasto kroimy w nitki.
  6. 6. Tak przygotowany makaron suszymy w ciepłym miejscu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289528 loratadine claritin Order Cheapest Allopurinol Online
wh0cd619714 stromectol nexium triamterene-hctz 37.5-25 mg tb buy tetracycline where to buy ...
wh0cd3301 xalatan periactin amoxicillin 875 yasmin asacol 400 mg abana diclofenac nolvadex
to pisal jakis analfabeta - i do tego kulinarny? mieso jest chude bo tluszcz skapuje? i zwiazki ...
wh0cd452417 provera drug colchicine online ZOVIRAX
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.265