Knysze z kapustą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Knysze z kapustą
  1. 1. Do gorącego mleka dodajemy szklankę mąki oraz drożdże utarte z cukrem.
  2. 2. Całość mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby ciasto wyrosło.
  3. 3. Wyrośnięte ciasto mieszamy z 6 roztrzepanymi jajami, 4 żółtkami oraz resztą mąki.
  4. 4. Ciasto delikatnie solimy i dokładnie wyrabiamy.
  5. 5. Odstawiamy do wyrośnięcia.
  6. 6. W tym czasie kapustę kroimy na ćwiartki i gotujemy do miękkości.
  7. 7. Ugotowaną kapustę studzimy, drobno siekamy i podsmażamy ze zrumienioną na łyżce masła cebulą.
  8. 8. Ziele angielskie mielimy i dodajemy wraz z 2 jajami, pieprzem i solą do kapusty.
  9. 9. Z wyrośniętego ciasta wydzielamy kawałki, z których następnie formujemy małe bułeczki z wyżłobionym środkiem.
  10. 10. Bułki nadziewamy farszem, smarujemy pozostałym jajkiem z odrobiną wody i układamy na blasze.
  11. 11. Po ułożeniu na blasze odczekujemy kilkanaście minut aż knysze podrosną.
  12. 12. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut.
  13. 13. Podajemy gorące, polane sklarowanym masłem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.765