Knysze z kapustą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Knysze z kapustą
  1. 1. Do gorącego mleka dodajemy szklankę mąki oraz drożdże utarte z cukrem.
  2. 2. Całość mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby ciasto wyrosło.
  3. 3. Wyrośnięte ciasto mieszamy z 6 roztrzepanymi jajami, 4 żółtkami oraz resztą mąki.
  4. 4. Ciasto delikatnie solimy i dokładnie wyrabiamy.
  5. 5. Odstawiamy do wyrośnięcia.
  6. 6. W tym czasie kapustę kroimy na ćwiartki i gotujemy do miękkości.
  7. 7. Ugotowaną kapustę studzimy, drobno siekamy i podsmażamy ze zrumienioną na łyżce masła cebulą.
  8. 8. Ziele angielskie mielimy i dodajemy wraz z 2 jajami, pieprzem i solą do kapusty.
  9. 9. Z wyrośniętego ciasta wydzielamy kawałki, z których następnie formujemy małe bułeczki z wyżłobionym środkiem.
  10. 10. Bułki nadziewamy farszem, smarujemy pozostałym jajkiem z odrobiną wody i układamy na blasze.
  11. 11. Po ułożeniu na blasze odczekujemy kilkanaście minut aż knysze podrosną.
  12. 12. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut.
  13. 13. Podajemy gorące, polane sklarowanym masłem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.283