Barszcz z czerwonym winem

Barszcz z czerwonym winem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Zakwas z buraków na wigilijny barszcz  g  x   kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz z czerwonym winem
  1. 1. Do garnka wlewamy pół litra wody, wrzucamy umyte grzyby i pozostawiamy na noc. Nazajutrz gotujemy je w tej samej wodzie do momentu aż staną się miękkie.
    Do garnka wlewamy pół litra wody, wrzucamy umyte grzyby i pozostawiamy na noc. Nazajutrz gotujemy je w tej samej wodzie do momentu aż staną się miękkie.
  2. 2. Do drugiego garnka wlewamy resztę wody i gotujemy w niej buraki wraz z włoszczyzną. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.
  3. 3. Powstały wywar przelewamy przez sito i łączymy z grzybowym wywarem oraz kwasem buraczanym.
  4. 4. Całość stawiamy na małym ogniu i doprowadzamy do wrzenia. Gdy to nastąpi doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy wino oraz czosnek.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.71