Paszteciki listkowane z mózgiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mózg wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki listkowane z mózgiem
  1. 1. 1.Przygotowujemy ciasto z mąki, 15dkg masła, jednego jajka i śmietany. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na jeden dzień.
  2. 2. Mózg obieramy z błon i kroimy w kostkę.
  3. 3. Podsmażamy lekko cebulę z masłem, dodajemy mózg, sól, pieprz, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy.
  4. 4. Do mózgu dodajemy surowe jajo i podsmażamy, delikatnie mieszając.
  5. 5. Wałkujemy ciasto, aby było cienkie, nadając mu okrągły kształt.
  6. 6. Wykrawamy z ciasta krążki o średnicy około 6cm. W co drugim krążku wycinamy środek mniejszą foremką.
  7. 7. Pełne krążki smarujemy białkiem i zlepiamy z krążkami bez środka.
  8. 8. Paszteciki układamy na blasze, w niewielkich odstępach od siebie.
  9. 9. Pieczemy w bardzo gorącym piekarniku. Wyjmujemy je, gdy są rumiane i suche na powierzchni.
  10. 10. Paszteciki natychmiast faszerujemy gorącym nadzieniem, podgrzewamy w piekarniku na półmisku. Gorące, prosto z piekarnika podajemy do stołu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.613