Pulpeciki rybne w sosie migdałowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pulpeciki rybne w sosie migdałowym
  1. 1. Filety z ryby myjemy.
  2. 2. Cebulę oraz marchew płuczemy i obieramy.
  3. 3. Dwie cebule kroimy na kawałki, a jedną drobno siekamy.
  4. 4. Z wody, wina, pokrojonej na kawałki jednej cebuli, marchwi, liścia laurowego, 1 łyżki naci pietruszki i tymianku gotujemy wywar.
  5. 5. Do wywaru wkładamy filety, solimy i gotujemy na małym ogniu przez 8 minut.
  6. 6. Wyjmujemy filety, a wywar odcedzamy.
  7. 7. Redukujemy wywar do połowy objętości.
  8. 8. Filety miksujemy z bułką tartą, jajem, łyżką zielonej pietruszki, jedną drobno posiekaną cebulą, solą, pieprzem, oregano i oliwą.
  9. 9. Z uzyskanej masy formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w mące, soku z cytryny i ponownie w mące.
  10. 10. Smażymy na rozgrzanym oleju.
  11. 11. Pokrojoną na kawałki cebulę gotujemy w zredukowanym wywarze, po czym wkładamy do niego pulpety.
  12. 12. Dodajemy łyżkę pietruszki i gotujemy przez 10 minut.
  13. 13. Dodajemy zmielone migdały i gotujemy bez przykrycia do zgęstnienia sosu.
  14. 14. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  15. 15. Gotowe pulpety posypujemy płatkami migdałowymi.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol orzechy ryby warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.83