Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz wigilijny
  1. 1. Umyte grzyby zalewamy szklanką wody i odstawiamy na sześć godzin (po namoczeniu, nie wylewamy wywaru).
    Umyte grzyby zalewamy szklanką wody i odstawiamy na sześć godzin (po namoczeniu, nie wylewamy wywaru).
  2. 2. Napełniamy garnek dwoma litrami lekko osolonej wody. Wkładamy namoczone grzyby i gotujemy przez godzinę.
  3. 3. Umyte owoce i warzywa obieramy. Buraki, marchew i pietruszkę kroimy w cienkie plastry, cebulę i selery na ćwiartki, a jabłko na ósemki. Następnie dodajemy je do gotujących się grzybów. Doprawiamy posiekanym czosnkiem.
  4. 4. Gotujemy barszcz na małym ogniu przez pół godziny. Pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny.
  5. 5. Barszcz i wywar grzybowy wstawiamy na noc do lodówki. Przed podaniem z barszcz odcedzamy i dolewamy do niego szklankę wywaru z grzybów.
  6. 6. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podgrzewamy. Dekorujemy natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.994