Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz wigilijny
  1. 1. Umyte grzyby zalewamy szklanką wody i odstawiamy na sześć godzin (po namoczeniu, nie wylewamy wywaru).
    Umyte grzyby zalewamy szklanką wody i odstawiamy na sześć godzin (po namoczeniu, nie wylewamy wywaru).
  2. 2. Napełniamy garnek dwoma litrami lekko osolonej wody. Wkładamy namoczone grzyby i gotujemy przez godzinę.
  3. 3. Umyte owoce i warzywa obieramy. Buraki, marchew i pietruszkę kroimy w cienkie plastry, cebulę i selery na ćwiartki, a jabłko na ósemki. Następnie dodajemy je do gotujących się grzybów. Doprawiamy posiekanym czosnkiem.
  4. 4. Gotujemy barszcz na małym ogniu przez pół godziny. Pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny.
  5. 5. Barszcz i wywar grzybowy wstawiamy na noc do lodówki. Przed podaniem z barszcz odcedzamy i dolewamy do niego szklankę wywaru z grzybów.
  6. 6. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podgrzewamy. Dekorujemy natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
wh0cd781760 prozac solu medrol iv retin a 0.05 cream cephalexin medrol pak 4mg paxil colchicine
wh0cd870074 baclofen online online cymbalta abilify no rx
wh0cd640197 cardura without rx Vardenafil
wh0cd858760 buy tetracycline online without prescription motilium order lasix with no prescription ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.355