Pasztet z dzikiego ptactwa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kuropatwa  g  x  kcal =  kcal
Wątroba cielęca  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Kapar ciernisty  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sos kaparowy  g  x   kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z dzikiego ptactwa
  1. 1. Tuszkę kuropatwy solimy, szpikujemy częścią słoniny i zapiekamy.
  2. 2. Cielęcą wątrobę obieramy ze skóry i mielimy wraz ze słoniną.
  3. 3. Bułki bez skóry moczymy w mleku, wyciskamy i mieszamy z masą mięsną.
  4. 4. Dodajemy sól, pieprz, startą gałkę muszkatołową i wbijamy 4 żółtka. Wszystko dokładnie mieszamy.
  5. 5. Formę do pieczenia wykładamy ciastem francuskim. Układamy warstwowo farsz, kawałki mięsa z kuropatwy, kapary i kilka plasterków cytryny.
  6. 6. Wszystko nakrywamy ciastem francuskim, smarujemy rozmąconym jajem i z wierzchu ozdabiamy paskami ciasta.
  7. 7. Pieczemy w piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina dziczyzna
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
wh0cd40480 more helpful hints lasix online buy celexa Order Vermox advair diskus
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.394