Pasztet z dzikiego ptactwa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kuropatwa  g  x  kcal =  kcal
Wątroba cielęca  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Kapar ciernisty  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sos kaparowy  g  x   kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z dzikiego ptactwa
  1. 1. Tuszkę kuropatwy solimy, szpikujemy częścią słoniny i zapiekamy.
  2. 2. Cielęcą wątrobę obieramy ze skóry i mielimy wraz ze słoniną.
  3. 3. Bułki bez skóry moczymy w mleku, wyciskamy i mieszamy z masą mięsną.
  4. 4. Dodajemy sól, pieprz, startą gałkę muszkatołową i wbijamy 4 żółtka. Wszystko dokładnie mieszamy.
  5. 5. Formę do pieczenia wykładamy ciastem francuskim. Układamy warstwowo farsz, kawałki mięsa z kuropatwy, kapary i kilka plasterków cytryny.
  6. 6. Wszystko nakrywamy ciastem francuskim, smarujemy rozmąconym jajem i z wierzchu ozdabiamy paskami ciasta.
  7. 7. Pieczemy w piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina dziczyzna
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.81