Bigos

Bigos
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
3
Średnia 4.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Karkówka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa śląska parzona  g  x   kcal =  kcal
Kiełbasa jałowcowa podsuszana  g  x   kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bigos
  1. 1. Posiekaną kapustę wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy przez około 40 minut.
    Posiekaną kapustę wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy przez około 40 minut.
  2. 2. Wszystkie rodzaje mięsa kroimy w kostkę, smażymy na patelni do momentu, aż się zarumienią, a następnie wrzucamy je do kapusty.
  3. 3. Pokrojone w kostkę kiełbasy podsmażamy z cebulą pokrojoną w kostkę, po czym całość wkładamy do bigosu.
  4. 4. Dodajemy pokrojone pieczarki i śliwki.
  5. 5. Całość dusimy na małym ogniu jeszcze przez ponad godzinę.
  6. 6. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy koncentrat pomidorowy.
  7. 7. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.502