Bigos

Bigos
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
3
Średnia 4.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Karkówka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa śląska parzona  g  x   kcal =  kcal
Kiełbasa jałowcowa podsuszana  g  x   kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bigos
  1. 1. Posiekaną kapustę wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy przez około 40 minut.
    Posiekaną kapustę wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy przez około 40 minut.
  2. 2. Wszystkie rodzaje mięsa kroimy w kostkę, smażymy na patelni do momentu, aż się zarumienią, a następnie wrzucamy je do kapusty.
  3. 3. Pokrojone w kostkę kiełbasy podsmażamy z cebulą pokrojoną w kostkę, po czym całość wkładamy do bigosu.
  4. 4. Dodajemy pokrojone pieczarki i śliwki.
  5. 5. Całość dusimy na małym ogniu jeszcze przez ponad godzinę.
  6. 6. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy koncentrat pomidorowy.
  7. 7. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1