Bigos po staropolsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cząber ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bigos po staropolsku
  1. 1. Białą kapustę siekamy, a następnie zalewamy ją wrzątkiem i parzymy przez dziesięć minut. Pod koniec parzenia kapustę posypujemy solą.
  2. 2. Posiekaną cebulę podsmażamy na smalcu do zarumienienia. Dodajemy do niej białą kapustę, a chwilę później poszatkowaną kiszoną kapustę. Całość dusimy, co jakiś czas podlewając rosołem. W trakcie duszenia dodajemy cząber, ziele angielskie i ziarenka pieprzu.
  3. 3. W międzyczasie kroimy mięso, po czym podsmażamy je na patelni.
  4. 4. Mięso przekładamy do kapusty i całość przyprawiamy do smaku. Bigos dusimy na małym ogniu co najmniej godzinę. Pod koniec dodajemy wino.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.229