Bigos po staropolsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cząber ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bigos po staropolsku
  1. 1. Białą kapustę siekamy, a następnie zalewamy ją wrzątkiem i parzymy przez dziesięć minut. Pod koniec parzenia kapustę posypujemy solą.
  2. 2. Posiekaną cebulę podsmażamy na smalcu do zarumienienia. Dodajemy do niej białą kapustę, a chwilę później poszatkowaną kiszoną kapustę. Całość dusimy, co jakiś czas podlewając rosołem. W trakcie duszenia dodajemy cząber, ziele angielskie i ziarenka pieprzu.
  3. 3. W międzyczasie kroimy mięso, po czym podsmażamy je na patelni.
  4. 4. Mięso przekładamy do kapusty i całość przyprawiamy do smaku. Bigos dusimy na małym ogniu co najmniej godzinę. Pod koniec dodajemy wino.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.82