Faszerowany szczupak

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Faszerowany szczupak
  1. 1. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy i myjemy.
  2. 2. Warzywa wkładamy do gorącej wody i gotujemy z nich wywar.
  3. 3. Umytą, oczyszczoną z łusek rybę patroszymy i płuczemy.
  4. 4. Skórę dookoła głowy nacinamy, oddzielamy od mięśni i ściągamy od głowy do ogona. Musimy zwrócić szczególna uwagę, żeby nie ponacinać ściąganej skóry.
  5. 5. Cebulę obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę i dusimy na oleju.
  6. 6. Obrany i umyty seler kroimy w paski.
  7. 7. Rybę, namoczoną w mleku bułkę, cebulę oraz seler dwukrotnie mielimy przez maszynkę.
  8. 8. Do otrzymanej masy dodajemy jajka, przyprawy i masło, dokładnie mieszamy.
  9. 9. Skórę ryby wypełniamy masą rybną, zaszywamy i owijamy gazą.
  10. 10. Tak przygotowaną rybę wkładamy do gotującego się wywaru warzywnego i gotujemy ją przez godzinę na wolnym ogniu.
  11. 11. Ugotowaną rybę wyjmujemy z gazy, kroimy w skośne plastry, układamy na półmisku wraz z warzywami z wywaru.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.598