Faszerowany szczupak

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Faszerowany szczupak
  1. 1. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy i myjemy.
  2. 2. Warzywa wkładamy do gorącej wody i gotujemy z nich wywar.
  3. 3. Umytą, oczyszczoną z łusek rybę patroszymy i płuczemy.
  4. 4. Skórę dookoła głowy nacinamy, oddzielamy od mięśni i ściągamy od głowy do ogona. Musimy zwrócić szczególna uwagę, żeby nie ponacinać ściąganej skóry.
  5. 5. Cebulę obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę i dusimy na oleju.
  6. 6. Obrany i umyty seler kroimy w paski.
  7. 7. Rybę, namoczoną w mleku bułkę, cebulę oraz seler dwukrotnie mielimy przez maszynkę.
  8. 8. Do otrzymanej masy dodajemy jajka, przyprawy i masło, dokładnie mieszamy.
  9. 9. Skórę ryby wypełniamy masą rybną, zaszywamy i owijamy gazą.
  10. 10. Tak przygotowaną rybę wkładamy do gotującego się wywaru warzywnego i gotujemy ją przez godzinę na wolnym ogniu.
  11. 11. Ugotowaną rybę wyjmujemy z gazy, kroimy w skośne plastry, układamy na półmisku wraz z warzywami z wywaru.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.261