Bigos wegetariański

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Kotlety sojowe  g  x   kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bigos wegetariański
  1. 1. Grzyby zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na pół godziny do namoczenia.
  2. 2. Białą i kiszoną kapustę kroimy, po czym wrzucamy je do dwóch różnych garnków.
  3. 3. Do jednego z garnków wkładamy grzyby, oba garnki zalewamy wodą i gotujemy powoli na małym ogniu.
  4. 4. W międzyczasie kroimy cebulę, kotlety sojowe i smażymy je na oleju, skrapiając obficie sosem sojowym.
  5. 5. Kiedy kapusty będą miękkie, mieszamy je ze sobą, po czym dodajemy zawartość patelni i śliwki.
  6. 6. Na końcu dodajemy bulion warzywny, koncentrat pomidorowy i doprawiamy przyprawami wedle uznania.
  7. 7. Całość gotujemy jeszcze przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.166