Bigos wegetariański

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Kotlety sojowe  g  x   kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bigos wegetariański
  1. 1. Grzyby zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na pół godziny do namoczenia.
  2. 2. Białą i kiszoną kapustę kroimy, po czym wrzucamy je do dwóch różnych garnków.
  3. 3. Do jednego z garnków wkładamy grzyby, oba garnki zalewamy wodą i gotujemy powoli na małym ogniu.
  4. 4. W międzyczasie kroimy cebulę, kotlety sojowe i smażymy je na oleju, skrapiając obficie sosem sojowym.
  5. 5. Kiedy kapusty będą miękkie, mieszamy je ze sobą, po czym dodajemy zawartość patelni i śliwki.
  6. 6. Na końcu dodajemy bulion warzywny, koncentrat pomidorowy i doprawiamy przyprawami wedle uznania.
  7. 7. Całość gotujemy jeszcze przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.854