Pierogi leniwe z ciasta ziemniaczanego

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi leniwe z ciasta ziemniaczanego
  1. 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
  2. 2. Ugotowane, gorące ziemniaki tłuczemy na miazgę i mieszamy ze startym serem. Dodajemy część soli.
  3. 3. Wyrobione ciasto dzielimy na dwa długie, dość wąskie wałki. Spłaszczamy je trochę i kroimy skośnie.
  4. 4. Pierogi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie.
  5. 5. Gdy wypłyną na wierzch, wybieramy je łyżką cedzakową i układamy na ogrzanym półmisku.
  6. 6. Pierogi podajemy okraszone podsmażoną słoniną i posypane cukrem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.351