Pierogi leniwe z ciasta ziemniaczanego

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi leniwe z ciasta ziemniaczanego
  1. 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
  2. 2. Ugotowane, gorące ziemniaki tłuczemy na miazgę i mieszamy ze startym serem. Dodajemy część soli.
  3. 3. Wyrobione ciasto dzielimy na dwa długie, dość wąskie wałki. Spłaszczamy je trochę i kroimy skośnie.
  4. 4. Pierogi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie.
  5. 5. Gdy wypłyną na wierzch, wybieramy je łyżką cedzakową i układamy na ogrzanym półmisku.
  6. 6. Pierogi podajemy okraszone podsmażoną słoniną i posypane cukrem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.573