Pulpeciki z dorsza

Pulpeciki z dorsza
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
3
Średnia 2.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pulpeciki z dorsza
  1. 1. Filety myjemy, układamy na sitku, posypujemy solą i pozostawiamy na 15 minut, aby sól się wchłonęła.
    Filety myjemy, układamy na sitku, posypujemy solą i pozostawiamy na 15 minut, aby sól się wchłonęła.
  2. 2. Następnie mielimy na maszynce.
  3. 3. Masę rybną przekładamy do salaterki i miksujemy z jajkiem, łyżką oleju, papryką w proszku, szczyptą pieprzu oraz posiekaną natką i czosnkiem.
  4. 4. Z uzyskanej masy formujemy małe kulki. Jeżeli masa jest zbyt rzadka, możemy zagęścić ją łyżką mąki.
  5. 5. Miąższ z pomidorów doprawiamy solą i dusimy na małym ogniu z łyżką oleju.
  6. 6. Gdy się zagotuje, dodajemy pokrojoną w paski paprykę i gotujemy pod przykryciem kolejne 10 minut.
  7. 7. Szafran wsypujemy do szklanki z gorącą wodą, mieszamy i polewamy nim pomidory. Całość doprowadzamy do wrzenia.
  8. 8. Następnie wkładamy do garnka kulki z ryby. Zmniejszamy ogień i raz jeszcze doprowadzamy wszystko do wrzenia.
  9. 9. Rybę polewamy sosem pomidorowym i podajemy na stół.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.777