Pulpeciki z dorsza

Pulpeciki z dorsza
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
3
Średnia 2.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pulpeciki z dorsza
  1. 1. Filety myjemy, układamy na sitku, posypujemy solą i pozostawiamy na 15 minut, aby sól się wchłonęła.
    Filety myjemy, układamy na sitku, posypujemy solą i pozostawiamy na 15 minut, aby sól się wchłonęła.
  2. 2. Następnie mielimy na maszynce.
  3. 3. Masę rybną przekładamy do salaterki i miksujemy z jajkiem, łyżką oleju, papryką w proszku, szczyptą pieprzu oraz posiekaną natką i czosnkiem.
  4. 4. Z uzyskanej masy formujemy małe kulki. Jeżeli masa jest zbyt rzadka, możemy zagęścić ją łyżką mąki.
  5. 5. Miąższ z pomidorów doprawiamy solą i dusimy na małym ogniu z łyżką oleju.
  6. 6. Gdy się zagotuje, dodajemy pokrojoną w paski paprykę i gotujemy pod przykryciem kolejne 10 minut.
  7. 7. Szafran wsypujemy do szklanki z gorącą wodą, mieszamy i polewamy nim pomidory. Całość doprowadzamy do wrzenia.
  8. 8. Następnie wkładamy do garnka kulki z ryby. Zmniejszamy ogień i raz jeszcze doprowadzamy wszystko do wrzenia.
  9. 9. Rybę polewamy sosem pomidorowym i podajemy na stół.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.697