Kotlety sojowe w warzywach

Kotlety sojowe w warzywach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Soja  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Wywar warzywny  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety sojowe w warzywach
  1. 1. Soję gotujemy i mieszamy z namoczoną wcześniej bułką. Całość mielimy w maszynce.
    Soję gotujemy i mieszamy z namoczoną wcześniej bułką. Całość mielimy w maszynce.
  2. 2. Do zmielonej masy dodajemy 2 jaja, łyżkę oleju, pieprz, sól, wodę i sparzoną cebulę. Wszystko razem mieszamy.
  3. 3. Z powstałej masy formujemy kotlety.
  4. 4. Gotujemy wywar z solą, czosnkiem, pieprzem ziarnistym, papryką i liściem laurowym.
  5. 5. Do gotowego wywaru wrzucamy kotlety i gotujemy 3-5 minut.
  6. 6. Ugotowane i odsączone kotlety panierujemy w jaju i bułce, a następnie smażymy na złoty kolor.
  7. 7. Warzywa, czyścimy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  8. 8. Do garnka wlewamy olej, wrzucamy warzywa i dusimy dotąd aż będą miękkie.
  9. 9. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku.
  10. 10. Usmażone kotlety wykładamy na półmisek, przykrywamy warzywami i polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.632