Kotlety sojowe w warzywach

Kotlety sojowe w warzywach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Soja  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Wywar warzywny  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety sojowe w warzywach
  1. 1. Soję gotujemy i mieszamy z namoczoną wcześniej bułką. Całość mielimy w maszynce.
    Soję gotujemy i mieszamy z namoczoną wcześniej bułką. Całość mielimy w maszynce.
  2. 2. Do zmielonej masy dodajemy 2 jaja, łyżkę oleju, pieprz, sól, wodę i sparzoną cebulę. Wszystko razem mieszamy.
  3. 3. Z powstałej masy formujemy kotlety.
  4. 4. Gotujemy wywar z solą, czosnkiem, pieprzem ziarnistym, papryką i liściem laurowym.
  5. 5. Do gotowego wywaru wrzucamy kotlety i gotujemy 3-5 minut.
  6. 6. Ugotowane i odsączone kotlety panierujemy w jaju i bułce, a następnie smażymy na złoty kolor.
  7. 7. Warzywa, czyścimy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  8. 8. Do garnka wlewamy olej, wrzucamy warzywa i dusimy dotąd aż będą miękkie.
  9. 9. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku.
  10. 10. Usmażone kotlety wykładamy na półmisek, przykrywamy warzywami i polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
wh0cd836120 Zoloft buy tenormin
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.909