Grzyby w pomidorach

Grzyby w pomidorach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grzyby w pomidorach
  1. 1. Grzyby dokładnie oczyszczamy.
    Grzyby dokładnie oczyszczamy.
  2. 2. Kapelusze borowików kroimy w plasterki o grubości 0,5cm, a trzonki w krótkie słupki.
  3. 3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy z nich skórki i kroimy na kawałki.
  4. 4. Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy oliwę.
  5. 5. Na nagrzany tłuszcz przekładamy czosnek, dodajemy oregano, grzyby oraz sól. Na koniec dodajemy pomidory oraz koncentrat pomidorowy.
  6. 6. Dusimy przez około 15 minut na małym ogniu.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.752