Kotlety sojowe w occie

Kotlety sojowe w occie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Soja  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal =  kcal
Kapusta pekińska  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety sojowe w occie
  1. 1. Soję gotujemy i mieszamy z namoczoną wcześniej bułką. Całość mielimy w maszynce.
    Soję gotujemy i mieszamy z namoczoną wcześniej bułką. Całość mielimy w maszynce.
  2. 2. Do zmielonej masy dodajemy jaja, łyżkę oleju, pieprz, sól, 2 łyżki wody i sparzoną, posiekaną cebulę.
  3. 3. Wszystko razem mieszamy i formujemy z masy kotlety.
  4. 4. Do garnka z 1l wrzątku dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy 5 min.
  5. 5. Kapustę kroimy w paski i podsmażamy na oleju z dodatkiem soli przez kilka minut.
  6. 6. Podgotowaną kapustę wrzucamy do garnka z wodą, dodajemy sól, cukier oraz ocet i gotujemy jeszcze minutę.
  7. 7. Kotlety obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor.
  8. 8. Gotowe kotlety wkładamy do miski i polewamy gorącą zalewą.
  9. 9. Podajemy po kilkunastu godzinach od przygotowania.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.586