Pulpety z ryby i jarzyn w sosie pomidorowym

Pulpety z ryby i jarzyn w sosie pomidorowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pulpety z ryby i jarzyn w sosie pomidorowym
  1. 1. Warzywa obieramy, myjemy, a następnie gotujemy i odcedzamy.
    Warzywa obieramy, myjemy, a następnie gotujemy i odcedzamy.
  2. 2. Przygotowaną włoszczyznę mielimy razem z filetami rybnymi.
  3. 3. Do masy rybno-warzywnej dodajemy jajko, bułkę tartą, majeranek i sól. Całość dokładnie mieszamy i formujemy małe pulpety.
  4. 4. Pulpety gotujemy we wrzącym wywarze warzywnym.
  5. 5. Ugotowane odcedzamy, a wywar zagęszczamy mąką rozrobioną w wodzie. Sos zaprawiamy koncentratem pomidorowym, śmietaną i przyprawami.
  6. 6. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.749