Pulpety z ryby i jarzyn w sosie pomidorowym

Pulpety z ryby i jarzyn w sosie pomidorowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pulpety z ryby i jarzyn w sosie pomidorowym
  1. 1. Warzywa obieramy, myjemy, a następnie gotujemy i odcedzamy.
    Warzywa obieramy, myjemy, a następnie gotujemy i odcedzamy.
  2. 2. Przygotowaną włoszczyznę mielimy razem z filetami rybnymi.
  3. 3. Do masy rybno-warzywnej dodajemy jajko, bułkę tartą, majeranek i sól. Całość dokładnie mieszamy i formujemy małe pulpety.
  4. 4. Pulpety gotujemy we wrzącym wywarze warzywnym.
  5. 5. Ugotowane odcedzamy, a wywar zagęszczamy mąką rozrobioną w wodzie. Sos zaprawiamy koncentratem pomidorowym, śmietaną i przyprawami.
  6. 6. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
wh0cd781760 prozac solu medrol iv retin a 0.05 cream cephalexin medrol pak 4mg paxil colchicine
wh0cd870074 baclofen online online cymbalta abilify no rx
wh0cd640197 cardura without rx Vardenafil
wh0cd858760 buy tetracycline online without prescription motilium order lasix with no prescription ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.001