Budyń grzybowy

Budyń grzybowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza manna  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sos cebulowy  g  x   kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń grzybowy
  1. 1. Grzyby gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
    Grzyby gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
  2. 2. Odcedzone grzyby siekamy.
  3. 3. Na wywarze z grzybów gotujemy kaszę manną.
  4. 4. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na 3 łyżkach oleju.
  5. 5. Dodajemy do niej grzyby oraz wystudzoną kaszę.
  6. 6. Wbijamy trzy żółtka, doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy łyżkę bułki tartej.
  7. 7. Z trzech białek ubijamy pianę i mieszamy ją delikatnie z masą grzybową.
  8. 8. Pozostałe dwa jaja gotujemy na twardo, po czym siekamy je i również dodajemy do masy.
  9. 9. Całość przekładamy do formy budyniowej, uprzednio wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
  10. 10. Budyń gotujemy na parze przez około godzinę.
  11. 11. Przed podaniem polewamy budyń sosem cebulowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka kasza
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.688