Ragout baranie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ragout baranie
  1. 1. Mięso płuczemy pod bieżącą wodą.
  2. 2. Mostek z kością dzielimy na 10 równych kawałków (po 2 kawałki na jedną porcję) i solimy.
  3. 3. Cebulę obieramy z łupin, płuczemy i osuszamy, kroimy w kostkę.
  4. 4. Słoninę kroimy na kawałki i topimy na patelni. Wyjmujemy skwarki.
  5. 5. Pozostały na patelni tłuszcz silnie rozgrzewamy i obsmażamy na nim mięso.
  6. 6. Kawałki baraniny przekładamy do rondla.
  7. 7. Na patelni podsmażamy cebulę na złocisty kolor, następnie dodajemy ją razem z tłuszczem do mięsa.
  8. 8. Całość podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
  9. 9. Mąkę dokładnie rozrabiamy ze śmietaną.
  10. 10. Gdy mięso będzie miękkie, powstały podczas duszenia sos zaprawiamy mąką ze śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: baranina mleko i produkty mleczne
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Przyrządzanie ragout ~ Marcin Fryzjer
Ja ze względu na unikanie białej smierci (sól, mąka, cukier) robię najczęściej ragout ...
pięknie ! wszystko wyszło idealnie !
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.893