Ragout baranie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ragout baranie
  1. 1. Mięso płuczemy pod bieżącą wodą.
  2. 2. Mostek z kością dzielimy na 10 równych kawałków (po 2 kawałki na jedną porcję) i solimy.
  3. 3. Cebulę obieramy z łupin, płuczemy i osuszamy, kroimy w kostkę.
  4. 4. Słoninę kroimy na kawałki i topimy na patelni. Wyjmujemy skwarki.
  5. 5. Pozostały na patelni tłuszcz silnie rozgrzewamy i obsmażamy na nim mięso.
  6. 6. Kawałki baraniny przekładamy do rondla.
  7. 7. Na patelni podsmażamy cebulę na złocisty kolor, następnie dodajemy ją razem z tłuszczem do mięsa.
  8. 8. Całość podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
  9. 9. Mąkę dokładnie rozrabiamy ze śmietaną.
  10. 10. Gdy mięso będzie miękkie, powstały podczas duszenia sos zaprawiamy mąką ze śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: baranina mleko i produkty mleczne
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.586