Litewski budyń z prawdziwków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Litewski budyń z prawdziwków
  1. 1. Oczyszczone i umyte prawdziwki szatkujemy.
  2. 2. Cebulę obieramy, myjemy i drobno kroimy.
  3. 3. Na patelni rumienimy cebulę i grzyby. Gdy będą dobrze wysmażone, mielimy je.
  4. 4. Myjemy skorupki jaj, oddzielamy białka od żółtek.
  5. 5. Rozcieramy mąkę z olejem, następnie rozprowadzamy ją w mleku. Zagotowujemy i studzimy.
  6. 6. Dodajemy mielone grzyby z cebulą, żółtka, część tartej bułki i ubitą pianę z białek.
  7. 7. Doprawiamy solą i pieprzem, delikatnie mieszamy.
  8. 8. Przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy budyniowej.
  9. 9. Gotujemy na parze.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia litewska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.788