Sernik brzoskwiniowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Brzoskwinia  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Ser twarogowy półtłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Amaretto  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sernik brzoskwiniowy
  1. 1. Ubijamy margarynę z cukrem, aż wytworzy się lekka pianka.
  2. 2. Wbijamy jajko, wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy.
  3. 3. Rozprowadzamy ciasto na spodzie tortownicy.
  4. 4. Pieczemy 10 minut w 230°C.
  5. 5. Ser miksujemy, dodając również cukier i trzy łyżki mąki, aż utworzy się jednolita masa.
  6. 6. Wbijamy trzy jajka, jedno po drugim i mieszamy.
  7. 7. Z brzoskwiń przygotowujemy pure i dodajemy do masy sernikowej.
  8. 8. Dolewamy Amaretto i całość dokładnie miksujemy.
  9. 9. Przelewamy masę do tortownicy i pieczemy w 230°C.
  10. 10. Po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 120°C i pieczemy jeszcze godzinę.
  11. 11. Odstawiamy do ostygnięcia, po czym schładzamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.077