Chleb bożonarodzeniowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Orzech  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Konfitura z żurawiny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chleb bożonarodzeniowy
  1. 1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cynamon w dużym naczyniu.
  2. 2. Dodajemy konfiturę, najlepiej żurawinową, orzechy, rodzynki i skórkę pomarańczową.
  3. 3. W oddzielnym naczyniu rozbijamy jajka, wlewamy mleko i dodajemy wanilię.
  4. 4. Wsypujemy zawartość obu misek do jednej większej i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
  5. 5. Odstawiamy ciasto na pół godziny, aby wyrosło, po czym przekładamy je do formy.
  6. 6. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Ciasto pieczemy przez godzinę. Co jakiś czas sprawdzamy, czy chleb jest upieczony. Gdy chleb jest gotowy, pozostawiamy go do ostygnięcia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.692