Moczka piernikowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech laskowy  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Mandarynka  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Śliwki kalifornijskie suszone  g  x  kcal = 0 kcal
Piernik karmelowy  g  x   kcal =  kcal
Jabłka suszone  g  x   kcal =  kcal
Czekolada deserowa  g  x   kcal =  kcal
Płatki migdałowe  g  x   kcal =  kcal
Morele suszone  g  x   kcal =  kcal
Kompot owocowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Moczka piernikowa
  1. 1. Czerstwy piernik kruszymy, zalewamy wodą i odstawiamy, aby napęczniał.
  2. 2. Kompot przelewamy do garnka i podgrzewamy.
  3. 3. Do zagotowanego kompotu dodajemy suszone owoce i bakalie.
  4. 4. Następnie gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż owoce zmiękną.
  5. 5. Dodajemy przetarty przez sito piernik.
  6. 6. Gotujemy wszystko dodatkowo około kwadransa.
  7. 7. Na koniec dorzucamy czekoladę i sok z połowy cytryny.
  8. 8. Przed podaniem wkładamy kawałki mandarynki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.157