Ryba duszona z chrzanem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Chrzan  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryba duszona z chrzanem
  1. 1. Rybę myjemy. Po rozdzieleniu jej na porcje, solimy każdy kawałek.
  2. 2. Korzeń chrzanu obieramy, myjemy i ścieramy na jarzynowej tarce.
  3. 3. Kawałki ryby przekładamy do płaskiego naczynia i obkładamy je startym chrzanem. Skrapiamy olejem i dusimy przez 10 minut.
  4. 4. Dodajemy śmietanę i wolno dusimy jeszcze przez 15 minut.
  5. 5. Potrawę doprawiamy do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Przed podaniem posypujemy siekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.869