Ryba z jabłkami na kwaśno

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Antonówka zwykła  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryba z jabłkami na kwaśno
  1. 1. Rybę patroszymy, myjemy i dzielimy na porcje. Każdy kawałek ryby nacieramy sokiem z cytryny i odstawiamy na pół godziny.
  2. 2. Jabłka myjemy, obieramy i wydrążamy.
  3. 3. Kroimy je na ćwiartki.
  4. 4. Przygotowaną rybę przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  5. 5. Do ryby dodajemy jabłka, przyprawiamy solą i cukrem.
  6. 6. Całość dusimy przez 20 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę.
  7. 7. Gotową potrawę posypujemy natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.835