Duszona ryba w pomidorach

Duszona ryba w pomidorach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
6
Średnia 4 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszona ryba w pomidorach
  1. 1. Pomidory myjemy, blanszujemy i obieramy ze skórki.
    Pomidory myjemy, blanszujemy i obieramy ze skórki.
  2. 2. Wrzucamy je na rozgrzany na patelni olej i dusimy aż powstanie gęsty sos.
  3. 3. Pod koniec duszenia przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  4. 4. Oczyszczoną rybę myjemy i rozdzielamy na porcje. Każdy kawałek skrapiamy sokiem z cytryny.
  5. 5. Tak przygotowaną rybę nacieramy majerankiem i solą.
  6. 6. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, przekładamy do niego rybę i polewamy sosem.
  7. 7. Potrawę dusimy na małym ogniu przez 20 minut.
  8. 8. Gotowe danie posypujemy pociętymi gałązkami tymianku.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.1