Nugat migdałowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nugat migdałowy
  1. 1. Parzymy migdały.
  2. 2. Następnie dokładnie oczyszczamy i obieramy ze skórki.
  3. 3. Wysypujemy na brytfankę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180°C) na około 10 minut.
  4. 4. Czekamy aż migdały wyschną.
  5. 5. W garnku mieszamy cukier, miód, aromat waniliowy i odrobinę wody.
  6. 6. Masę podgrzewamy aż zrobi się gęsta.
  7. 7. Do syropu dodajemy po kilka migdałów i delikatnie mieszamy, aby się nie połamały. Całość powinna mieć ciągnącą się konsystencję.
  8. 8. Masę przelewamy na wysmarowaną olejem deskę i formujemy na kształt prostokąta.
  9. 9. Pozostawiamy do wystygnięcia.
  10. 10. Po około 2 godzinach nugat kroimy w paski.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.817