Pączki

Pączki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pączki
  1. 1. Do miski wsypujemy mąkę.
    Do miski wsypujemy mąkę.
  2. 2. Drożdże kruszymy do mleka, dodajemy cukier i łyżkę mąki. Pozostawiamy je w ciepłym miejscu, aby wyrosły.
  3. 3. Wyrośnięte drożdże przelewamy do mąki.
  4. 4. Dodajemy utarte z cukrem i cukrem waniliowym jajka.
  5. 5. Do całości dodajemy 2 łyżki octu, sól i ciepłe mleko z margaryną.
  6. 6. Ciasto dobrze wyrabiamy i pozostawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
  7. 7. Wyrośnięte ciasto dzielimy na porcje, formujemy z nich kulki i smażymy na gorącym oleju z dwóch stron.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.716