Bigos litewski

Bigos litewski
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.75
4
Średnia 4.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczeń wołowa z warzywami  g  x   kcal =  kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bigos litewski
  1. 1. Wieprzowinę gotujemy w małej ilości wody z solą.
    Wieprzowinę gotujemy w małej ilości wody z solą.
  2. 2. Kapustę kroimy drobno, polewamy wrzątkiem, przecedzamy i zalewamy odcedzonym rosołem z wieprzowiny. Wkładamy obrane i poszatkowane w drobne paseczki jabłka. Gotujemy razem ok. 30 minut.
  3. 3. Poszatkowaną cebulę dusimy na patelni z dodatkiem smalcu, dodajemy mąkę, zasmażamy i rozprowadzamy rosołem.
  4. 4. Do kapusty przekładamy pieczeń wołową i gotujemy.
  5. 5. Następnie mięso kroimy i dodajemy do zaprawionej kapusty. Dusimy na wolnym ogniu przez 50 minut.
  6. 6. Bigos podajemy posypany pietruszką z chlebem razowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.765