Kurczak w galarecie

Kurczak w galarecie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.7
10
Średnia 3.7 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Groszek konserwowy  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczak w galarecie
  1. 1. Mięso zalewamy rosołem i gotujemy razem z obranymi warzywami, cebulą, liściem laurowym i pieprzem. Pod koniec gotowania dodajemy ostrą paprykę.
    Mięso zalewamy rosołem i gotujemy razem z obranymi warzywami, cebulą, liściem laurowym i pieprzem. Pod koniec gotowania dodajemy ostrą paprykę.
  2. 2. Wywar przecedzamy przez sitko do drugiego naczynia. Mięso kroimy na kawałki, a warzywa na plasterki. Gotujemy wywar i do wrzącego dodajemy białka, dzięki czemu będzie klarowny. Po zagotowaniu, wywar odcedzamy i odlewamy 1 litr.
  3. 3. Na spód kokilek układamy pokrojoną cytrynę. Następnie wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy galaretą i ponownie wstawiamy do lodówki. Kiedy galareta całkowicie zastygnie, wyjmujemy ją z kokilek.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.866