Kurczak w galarecie

Kurczak w galarecie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.7
10
Średnia 3.7 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Groszek konserwowy  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczak w galarecie
  1. 1. Mięso zalewamy rosołem i gotujemy razem z obranymi warzywami, cebulą, liściem laurowym i pieprzem. Pod koniec gotowania dodajemy ostrą paprykę.
    Mięso zalewamy rosołem i gotujemy razem z obranymi warzywami, cebulą, liściem laurowym i pieprzem. Pod koniec gotowania dodajemy ostrą paprykę.
  2. 2. Wywar przecedzamy przez sitko do drugiego naczynia. Mięso kroimy na kawałki, a warzywa na plasterki. Gotujemy wywar i do wrzącego dodajemy białka, dzięki czemu będzie klarowny. Po zagotowaniu, wywar odcedzamy i odlewamy 1 litr.
  3. 3. Na spód kokilek układamy pokrojoną cytrynę. Następnie wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy galaretą i ponownie wstawiamy do lodówki. Kiedy galareta całkowicie zastygnie, wyjmujemy ją z kokilek.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.418