Pierogi z soczewicą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Soczewica  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z soczewicą
  1. 1. Soczewicę płuczemy pod zimną wodą, a następnie zalewamy wodą (około 1,5 szklanki), dodajemy ziele angielskie, liść laurowy oraz szczyptę soli i gotujemy ją tak długo, aż powstanie z niej lepka i gęsta masa.
  2. 2. Usuwamy ziele angielskie i liść laurowy.
  3. 3. Do wysypanej na stolnicę, przesianej mąki z uformowanym dodajemy 2 łyżki masła i wlewamy pół szklanki ciepłej wody. Wyrabiamy ciasto. Powinno być miękkie oraz elastyczne, w razie potrzeby dodajemy więcej ciepłej wody.
  4. 4. Na patelni smażymy posiekany czosnek z masłem, dodajemy curry i kolendrę.
  5. 5. Do soczewicy dodajemy podsmażony czosnek z masłem. Mieszamy farsz i doprawiamy solą i pieprzem.
  6. 6. Ciasto wałkujemy, wycinamy z niego krążki i nakładamy na nie farsz.
  7. 7. Sklejone pierogi gotujemy na wrzącej, osolonej wodzie przez około 4 minuty. Ugotowane, gdy wypłyną na powierzchnię, wyjmujemy łyżką cedzakową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.812