Pierogi z soczewicą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Soczewica  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z soczewicą
  1. 1. Soczewicę płuczemy pod zimną wodą, a następnie zalewamy wodą (około 1,5 szklanki), dodajemy ziele angielskie, liść laurowy oraz szczyptę soli i gotujemy ją tak długo, aż powstanie z niej lepka i gęsta masa.
  2. 2. Usuwamy ziele angielskie i liść laurowy.
  3. 3. Do wysypanej na stolnicę, przesianej mąki z uformowanym dodajemy 2 łyżki masła i wlewamy pół szklanki ciepłej wody. Wyrabiamy ciasto. Powinno być miękkie oraz elastyczne, w razie potrzeby dodajemy więcej ciepłej wody.
  4. 4. Na patelni smażymy posiekany czosnek z masłem, dodajemy curry i kolendrę.
  5. 5. Do soczewicy dodajemy podsmażony czosnek z masłem. Mieszamy farsz i doprawiamy solą i pieprzem.
  6. 6. Ciasto wałkujemy, wycinamy z niego krążki i nakładamy na nie farsz.
  7. 7. Sklejone pierogi gotujemy na wrzącej, osolonej wodzie przez około 4 minuty. Ugotowane, gdy wypłyną na powierzchnię, wyjmujemy łyżką cedzakową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.009