Pierogi do barszczu

Pierogi do barszczu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
3
Średnia 4.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi do barszczu
  1. 1. Grzyby zalewamy wodą i pozostawiamy na noc, aby napęczniały.
    Grzyby zalewamy wodą i pozostawiamy na noc, aby napęczniały.
  2. 2. Mąkę siekamy na stolnicy z masłem, jajem, kwaśną śmietaną oraz solą.
  3. 3. Ciasto dokładnie wyrabiamy, a następnie wstawiamy je do lodówki.
  4. 4. Cebulę obieramy, myjemy, drobno siekamy i smażymy na maśle.
  5. 5. Namoczone grzyby kroimy i dusimy razem z cebulą.
  6. 6. Całość pozostawiamy do wystygnięcia.
  7. 7. Następnie dodajemy ugotowane wcześniej i posiekane jajo, pietruszkę, tartą bułkę, surowe jajo, a następnie przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  8. 8. Ciasto wałkujemy na cienki placek, małą szklanką wycinamy koła, nakładamy farsz i lepimy brzegi.
  9. 9. Układamy pierogi na blasze posmarowanej tłuszczem, wstawiamy do gorącego piekarnika, pieczemy na złoty kolor.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.815