Kutia z kresów

Kutia z kresów
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.63
8
Średnia 2.63 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Miód  g  x  kcal =  kcal
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Pszenica  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Figa  g  x  kcal =  kcal
Daktyle  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kutia z kresów
  1. 1. Pszenicę płuczemy i moczymy przez noc. Następnego dnia gotujemy ją do miękkości i odsączamy na sicie.
    Pszenicę płuczemy i moczymy przez noc. Następnego dnia gotujemy ją do miękkości i odsączamy na sicie.
  2. 2. Mak zalewamy wrzącym mlekiem, doprowadzamy do wrzenia, a następnie odcedzamy i dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
  3. 3. Następnie mieszamy go z odsączoną pszenicą i rozgrzanym w garnku miodem. Na koniec dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy.
  4. 4. Całość przekładamy na półmisek. Kutię chłodzimy w lodówce, a przed podaniem możemy udekorować paseczkami skórki pomarańczowej i cząstkami mandarynki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia kresowa
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: orzechy
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
wh0cd781760 prozac solu medrol iv retin a 0.05 cream cephalexin medrol pak 4mg paxil colchicine
wh0cd870074 baclofen online online cymbalta abilify no rx
wh0cd640197 cardura without rx Vardenafil
wh0cd858760 buy tetracycline online without prescription motilium order lasix with no prescription ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.577