Pieczarki w cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczarki w cieście
  1. 1. Pieczarki dokładnie myjemy i czyścimy, a następnie wkładamy na rozgrzany olej.
  2. 2. Smażymy na patelni około 2-3 minut z każdej strony i odsączamy.
  3. 3. Z mąki, żółtka, soli i wody przygotowujemy ciasto.
  4. 4. Do masy dodajemy ubitą, sztywna pianę z białka kurzego.
  5. 5. Pieczarki maczamy w gęstym cieście i smażymy z obu stron.
  6. 6. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.706