Pierożki z suszonymi śliwkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierożki z suszonymi śliwkami
  1. 1. Śliwki, najlepiej kalifornijskie moczymy w ciepłej wodzie, odsączamy, posypujemy cukrem i dodajemy szczyptę soli.
  2. 2. Przygotowane śliwki dusimy na parze, aż będą miękkie.
  3. 3. Zagniatamy ciasto na pierogi, rozwałkowujemy na cienki placek, wykrawamy krążki.
  4. 4. Na każdy krążek wkładamy śliwkę i starannie zlepiamy brzegi.
  5. 5. Pierogi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie, wyjmujemy i odsączamy.
  6. 6. Do gotowych pierogów podajemy śmietanę.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd423535 metformin without a prescriptions online tetracycline clindamycin hcl 300 mg ...
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
wh0cd989844 prozac levaquin where to buy tadalafil online ventolin augmentin pill
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.296