Ciasto z ptasim mleczkiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Margaryna miękka  g  x  kcal =  kcal
Galaretka pomarańczowa  g  x   kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z ptasim mleczkiem
  1. 1. Myjemy skorupki jaj i rozdzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Z siedmiu białek ubijamy sztywną pianę.
  3. 3. Siedem żółtek rozcieramy z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia.
  4. 4. Powstałą masę łączymy z białkami i delikatnie mieszamy.
  5. 5. Całość pieczemy w temperaturze 180°C przez 25 minut.
  6. 6. Przygotowujemy ptasie mleczko - z pozostałych białek ubijamy sztywną pianę. Masło i 4 żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Galaretki rozpuszczamy w wodzie i gęstniejące dodajemy do piany z białek. Składniki delikatnie mieszamy.
  7. 7. Tak przygotowaną masę przekładamy na upieczone ciasto i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia piankowej masy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd34267 buy paxil
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.825