Ciasto z ptasim mleczkiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Margaryna miękka  g  x  kcal =  kcal
Galaretka pomarańczowa  g  x   kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z ptasim mleczkiem
  1. 1. Myjemy skorupki jaj i rozdzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Z siedmiu białek ubijamy sztywną pianę.
  3. 3. Siedem żółtek rozcieramy z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia.
  4. 4. Powstałą masę łączymy z białkami i delikatnie mieszamy.
  5. 5. Całość pieczemy w temperaturze 180°C przez 25 minut.
  6. 6. Przygotowujemy ptasie mleczko - z pozostałych białek ubijamy sztywną pianę. Masło i 4 żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Galaretki rozpuszczamy w wodzie i gęstniejące dodajemy do piany z białek. Składniki delikatnie mieszamy.
  7. 7. Tak przygotowaną masę przekładamy na upieczone ciasto i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia piankowej masy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.815