Pulpety w jarzynach

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pulpety w jarzynach
  1. 1. Cielęcinę płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody.
  2. 2. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku i wyciskamy.
  3. 3. Mielimy mięso i bułkę przez maszynkę, dodajemy jajo, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  4. 4. Z przygotowanej masy formujemy pulpety.
  5. 5. Włoszczyznę (bez kapusty) dokładnie myjemy, obieramy i trzemy na tartce jarzynowej lub drobno kroimy. Gotujemy w niewielkiej ilości wrzącej, osolonej wody z dodatkiem oleju.
  6. 6. Na gotujący się wywar wkładamy pulpety, gotujemy do miękkości. Na koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i majeranek.
  7. 7. Pulpety podajemy polane sosem z jarzynami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.856