Ciasto francuskie z cynamonem

Ciasto francuskie z cynamonem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto francuskie z cynamonem
  1. 1. Łączymy 27 dkg mąki i 3 dkg masła, po czym dodajemy wodę, ocet i sól.
    Łączymy 27 dkg mąki i 3 dkg masła, po czym dodajemy wodę, ocet i sól.
  2. 2. Dokładnie zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na godzinę.
  3. 3. Pozostałe masło i mąką zagniatamy. Następnie wkładamy pomiędzy dwa kawałki folii. Rozwałkowujemy na placek grubość 2 cm. Usuwamy folię i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  4. 4. Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości 1,5 cm. Na jego połowę kładziemy wcześniej przygotowane masło z mąką. Nakrywamy drugą połową ciasta. Zlepiamy brzegi i rozwałkowujemy. Placek składamy na trzy razy brzegami do środka. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Tę czynność powtarzamy jeszcze trzy razy.
  5. 5. Następnie rozwałkowujemy i formujemy ciasto.
  6. 6. Ciasto posypujemy cynamonem i pieczemy w temperaturze 230°C przez 15-20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.833