Ciasto francuskie z cynamonem

Ciasto francuskie z cynamonem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto francuskie z cynamonem
  1. 1. Łączymy 27 dkg mąki i 3 dkg masła, po czym dodajemy wodę, ocet i sól.
    Łączymy 27 dkg mąki i 3 dkg masła, po czym dodajemy wodę, ocet i sól.
  2. 2. Dokładnie zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na godzinę.
  3. 3. Pozostałe masło i mąką zagniatamy. Następnie wkładamy pomiędzy dwa kawałki folii. Rozwałkowujemy na placek grubość 2 cm. Usuwamy folię i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  4. 4. Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości 1,5 cm. Na jego połowę kładziemy wcześniej przygotowane masło z mąką. Nakrywamy drugą połową ciasta. Zlepiamy brzegi i rozwałkowujemy. Placek składamy na trzy razy brzegami do środka. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Tę czynność powtarzamy jeszcze trzy razy.
  5. 5. Następnie rozwałkowujemy i formujemy ciasto.
  6. 6. Ciasto posypujemy cynamonem i pieczemy w temperaturze 230°C przez 15-20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.767