Rolada cielęca

Rolada cielęca
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada cielęca
  1. 1. Włoszczyznę (bez kapusty) dokładnie myjemy i obieramy. Następnie gotujemy ją we wrzącej, osolonej wodzie.
    Włoszczyznę (bez kapusty) dokładnie myjemy i obieramy. Następnie gotujemy ją we wrzącej, osolonej wodzie.
  2. 2. Wywar z gotowania warzyw odcedzamy do innego garnka, odstawiamy.
  3. 3. Włoszczyznę studzimy, po czym mielimy ją w maszynce. Dodajemy jajko, bułkę tartą i połowę posiekanej natki pietruszki. Doprawiamy solą i majerankiem.
  4. 4. Mięso płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody i ubijamy tłuczkiem do mięsa. Formujemy prostokąt, posypujemy solą, pieprzem i majerankiem.
  5. 5. Na jeden z brzegów przygotowanej cielęciny wykładamy farsz warzywny. Mięso zwijamy w rulon, spinamy wykałaczkami lub związujemy nitką. Zawijamy w czystą gazę i przekładamy do wrzącego wywaru.
  6. 6. Roladę gotujemy na małym ogniu przez 1,5 godziny.
  7. 7. Z gotowego mięsa zdejmujemy gazę, wyjmujemy wykałaczki lub ściągamy nitkę.
  8. 8. Roladę kroimy w skośne plastry i dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina jajka warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
wh0cd750036 advair buy nolvadex more helpful hints valtrex pct nolvadex amoxicillin
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.49