Rolada z mięsa mielonego

Rolada z mięsa mielonego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada z mięsa mielonego
  1. 1. Włoszczyznę (bez kapusty) dokładnie myjemy i obieramy. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy wywar i odstawiamy.
    Włoszczyznę (bez kapusty) dokładnie myjemy i obieramy. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy wywar i odstawiamy.
  2. 2. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku i wyciskamy. Cielęcinę myjemy, osuszamy z nadmiaru wody i mielimy przez maszynkę wraz z bułką. Do masy dodajemy jajko, majeranek, sól i pieprz, mieszamy.
  3. 3. Formujemy z masy podłużny wałek. Zawijamy go w czystą gazę. Przekładamy do wrzącego wywaru i gotujemy przez godzinę.
  4. 4. Ugotowaną roladę wyjmujemy i usuwamy gazę. Roladę podajemy pokrojoną w plastry z duszonymi warzywami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.688