Ciasto migdałowe z pianką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Winogrono  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Słodzik  g  x  kcal = 0 kcal
Woda mineralna  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Płatki migdałowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto migdałowe z pianką
  1. 1. Łączymy mąkę, sól, słodzik, jajko, masło, wodę i migdały mielone.
  2. 2. Połączone składniki wyrabiamy na ciasto i wałkujemy.
  3. 3. Przekładamy ciasto do natłuszczonej formy. Nakłuwamy widelcem.
  4. 4. Ciasto odstawiamy do lodówki na 30 minut, po czym pieczemy je w temperaturze 175°C przez 18 minut, a następnie studzimy.
  5. 5. Mieszamy ser twarogowy, sok z cytryny, wodę mineralną i rozpuszczoną żelatynę.
  6. 6. Ubitą śmietanę dodajemy do rozrobionego twarogu.
  7. 7. Myjemy winogrona. Następnie kroimy je na połówki i oczyszczamy z nasion. Tak przygotowane łączymy z masą śmietanowo-twarogową.
  8. 8. Na upieczone ciasto wykładamy serową masę.
  9. 9. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy ciasto płatkami migdałowymi.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.367