Ciasto migdałowe z pianką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Winogrono  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Słodzik  g  x  kcal = 0 kcal
Woda mineralna  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Płatki migdałowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto migdałowe z pianką
  1. 1. Łączymy mąkę, sól, słodzik, jajko, masło, wodę i migdały mielone.
  2. 2. Połączone składniki wyrabiamy na ciasto i wałkujemy.
  3. 3. Przekładamy ciasto do natłuszczonej formy. Nakłuwamy widelcem.
  4. 4. Ciasto odstawiamy do lodówki na 30 minut, po czym pieczemy je w temperaturze 175°C przez 18 minut, a następnie studzimy.
  5. 5. Mieszamy ser twarogowy, sok z cytryny, wodę mineralną i rozpuszczoną żelatynę.
  6. 6. Ubitą śmietanę dodajemy do rozrobionego twarogu.
  7. 7. Myjemy winogrona. Następnie kroimy je na połówki i oczyszczamy z nasion. Tak przygotowane łączymy z masą śmietanowo-twarogową.
  8. 8. Na upieczone ciasto wykładamy serową masę.
  9. 9. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy ciasto płatkami migdałowymi.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.893