Sos z grzybów

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Maślak zwyczajny  g  x  kcal = 0 kcal
Podgrzybek  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos z grzybów
  1. 1. Dokładnie oczyszczamy i opłukujemy świeże grzyby. Kroimy je w drobną kostkę
  2. 2. Podgotowujemy je w niewielkiej ilości lekko osolonej wody.
  3. 3. Cebule drobno siekamy.
  4. 4. Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie podsmażamy na niej cebulę.
  5. 5. Do grzybów dodajemy cebulę, posiekaną pietruszkę i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut. W trakcie gotowania kilkakrotnie mieszamy potrawę aby nie przywarła do dna.
  6. 6. Odlewamy niewielką ilość sosu i dokładnie mieszamy z mąką, a następnie wlewamy do grzybów.
  7. 7. Mieszamy śmietanę z żółtkami, dodajemy kilka łyżek gorącego sosu, mieszamy i powoli, cały czas mieszając, dodajemy do grzybów.
  8. 8. Dodajemy masło i doprawiamy sos do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.187