Sos z grzybów

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Maślak zwyczajny  g  x  kcal = 0 kcal
Podgrzybek  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos z grzybów
  1. 1. Dokładnie oczyszczamy i opłukujemy świeże grzyby. Kroimy je w drobną kostkę
  2. 2. Podgotowujemy je w niewielkiej ilości lekko osolonej wody.
  3. 3. Cebule drobno siekamy.
  4. 4. Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie podsmażamy na niej cebulę.
  5. 5. Do grzybów dodajemy cebulę, posiekaną pietruszkę i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut. W trakcie gotowania kilkakrotnie mieszamy potrawę aby nie przywarła do dna.
  6. 6. Odlewamy niewielką ilość sosu i dokładnie mieszamy z mąką, a następnie wlewamy do grzybów.
  7. 7. Mieszamy śmietanę z żółtkami, dodajemy kilka łyżek gorącego sosu, mieszamy i powoli, cały czas mieszając, dodajemy do grzybów.
  8. 8. Dodajemy masło i doprawiamy sos do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.968