Sałatka jarzynowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Jabłko winne  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka jarzynowa
  1. 1. Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler myjemy, ale nie obieramy. Przekładamy do gorącej, osolonej wody i gotujemy, następnie odcedzamy.
  2. 2. Ostudzone warzywa obieramy z łupinek, kroimy w kostkę.
  3. 3. Jabłko myjemy, obieramy i wydrążamy. Razem z ogórkami kroimy je w kostkę.
  4. 4. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy ze skorupek.
  5. 5. Łączymy gotowane warzywa, jabłko, odcedzony z zalewy groszek, ogórki i pokrojone w kostkę jajka. Dodajemy majonez, mieszamy.
  6. 6. Doprawiamy sałatkę do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem dekorujemy natka pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Lunch Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.573