Dorsz w sosie z białego wina

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz atlantycki  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz w sosie z białego wina
  1. 1. Dorsze patroszymy i myjemy.
  2. 2. Posypujemy solą i pieprzem.
  3. 3. Cebulę i szalotkę obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na maśle.
  4. 4. Piekarnik nagrzewamy do 220º C.
  5. 5. Ryby wkładamy do garnka, zalewamy je wodą i gotujemy aż zawrze.
  6. 6. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie naczynia układamy pokrojone cebule, szalotki i ryby.
  7. 7. Do naczynia wlewamy wywar z ryb i wino.
  8. 8. Całość doprowadzamy do wrzenia, po czym przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika na 10 minut.
  9. 9. Ryby wyjmujemy, odsączamy i wykładamy na półmisek.
  10. 10. Sos stawiamy na ogniu i odparowujemy do połowy objętości tak, aby zrobił się zawiesisty.
  11. 11. Dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy.
  12. 12. Ciepłym sosem polewamy ryby.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.057