Dorsz w sosie z białego wina

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz atlantycki  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz w sosie z białego wina
  1. 1. Dorsze patroszymy i myjemy.
  2. 2. Posypujemy solą i pieprzem.
  3. 3. Cebulę i szalotkę obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na maśle.
  4. 4. Piekarnik nagrzewamy do 220º C.
  5. 5. Ryby wkładamy do garnka, zalewamy je wodą i gotujemy aż zawrze.
  6. 6. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie naczynia układamy pokrojone cebule, szalotki i ryby.
  7. 7. Do naczynia wlewamy wywar z ryb i wino.
  8. 8. Całość doprowadzamy do wrzenia, po czym przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika na 10 minut.
  9. 9. Ryby wyjmujemy, odsączamy i wykładamy na półmisek.
  10. 10. Sos stawiamy na ogniu i odparowujemy do połowy objętości tak, aby zrobił się zawiesisty.
  11. 11. Dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy.
  12. 12. Ciepłym sosem polewamy ryby.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
wh0cd282311 crestor tadalis sx
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.657