Rurki z kremem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Galaretka brzoskwiniowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rurki z kremem
  1. 1. Do margaryny dodajemy 10 dkg mąki, mieszamy i odstawiamy.
  2. 2. Pozostałą część mąki mieszamy ze śmietaną, octem, żółtkami i wodą. Całość wyrabiamy, po czym rozwałkowujemy.
  3. 3. Kładziemy na nim ciasto z tłuszczem. Zawijamy brzegi, wałkujemy w wzdłuż, następnie w poprzek. Chłodzimy ciasto przez 20 minut.
  4. 4. Czynność powtarzamy 5 razy.
  5. 5. Następnie cienko wałkujemy. Kroimy na paski o szerokości 2 cm. Nawijamy na foremki.
  6. 6. Pieczemy w temperaturze około 200°C do uzyskania rumianego koloru.
  7. 7. W międzyczasie przygotowujemy krem. Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną wcześniej w wodzie. Mieszamy i lekko schładzamy.
  8. 8. Na koniec nadziewamy kremem rurki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:5.991