Czekoladowe ciastka z mleka w proszku

Czekoladowe ciastka z mleka w proszku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
9
Średnia 3.67 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko w proszku  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada mleczna  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Aromat migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czekoladowe ciastka z mleka w proszku
  1. 1. Czekoladę kruszymy lub kroimy w drobną kostkę.
    Czekoladę kruszymy lub kroimy w drobną kostkę.
  2. 2. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy z nich ciasto.
  3. 3. Z przygotowanego ciasta lepimy kulki.
  4. 4. Przekładamy je na natłuszczoną blachę i wstawiamy do piekarnika.
  5. 5. Pieczemy w temperaturze 180°C, przez 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.57