Czekoladowe ciastka z mleka w proszku

Czekoladowe ciastka z mleka w proszku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
6
Średnia 4 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko w proszku  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada mleczna  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Aromat migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czekoladowe ciastka z mleka w proszku
  1. 1. Czekoladę kruszymy lub kroimy w drobną kostkę.
    Czekoladę kruszymy lub kroimy w drobną kostkę.
  2. 2. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy z nich ciasto.
  3. 3. Z przygotowanego ciasta lepimy kulki.
  4. 4. Przekładamy je na natłuszczoną blachę i wstawiamy do piekarnika.
  5. 5. Pieczemy w temperaturze 180°C, przez 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Co Wy to gadacie o tych pestkach z dyni? "100g pestek z dyni zawiera 262 mg (ekwiwalentu jonów ...
Odnośnie majonezu: ten sklepowy jest przeważnie robiony z jajek przemysłowych w formie proszku, ...
Bardzo dziękuję pomogło :)
warto pamietac ze po podgrzaniu do mniej wiecej 40 stopni, miod zachowuje swoje wlasciwosci ...
Ho
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.656