Budyń z dorsza z grzankami czosnkowymi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Chleb tostowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z dorsza z grzankami czosnkowymi
  1. 1. Dorsza moczymy w wodzie przez około 12 godzin, zmieniając 3-4 razy wodę.
  2. 2. Gotujemy filety z dorsza we wrzącej, lekko osolonej wodzie, na małym ogniu, przez około 8 minut.
  3. 3. Wyjmujemy rybę, osuszamy i usuwamy skórę i kroimy na małe kawałki.
  4. 4. W rondlu rozgrzewamy oliwę z oliwek i wkładamy do niej kawałki dorsza.
  5. 5. Całość mieszamy, aż do uzyskania masy.
  6. 6. Podgrzewamy mleko i do niego wlewamy małymi porcjami masę rybną.
  7. 7. Mieszamy, doprawiamy przyprawami do smaku solą oraz zmielonym białym pieprzem i odstawiamy w ciepłe miejsce do ostygnięcia.
  8. 8. Chleb tostowy nacieramy czosnkiem, kroimy na małe kawałeczki i obsmażamy na patelni z obu stron.
  9. 9. Masę rybną przekładamy na półmisek i dekorujemy grzankami tostowymi.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.788