Budyń z dorsza z grzankami czosnkowymi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Chleb tostowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z dorsza z grzankami czosnkowymi
  1. 1. Dorsza moczymy w wodzie przez około 12 godzin, zmieniając 3-4 razy wodę.
  2. 2. Gotujemy filety z dorsza we wrzącej, lekko osolonej wodzie, na małym ogniu, przez około 8 minut.
  3. 3. Wyjmujemy rybę, osuszamy i usuwamy skórę i kroimy na małe kawałki.
  4. 4. W rondlu rozgrzewamy oliwę z oliwek i wkładamy do niej kawałki dorsza.
  5. 5. Całość mieszamy, aż do uzyskania masy.
  6. 6. Podgrzewamy mleko i do niego wlewamy małymi porcjami masę rybną.
  7. 7. Mieszamy, doprawiamy przyprawami do smaku solą oraz zmielonym białym pieprzem i odstawiamy w ciepłe miejsce do ostygnięcia.
  8. 8. Chleb tostowy nacieramy czosnkiem, kroimy na małe kawałeczki i obsmażamy na patelni z obu stron.
  9. 9. Masę rybną przekładamy na półmisek i dekorujemy grzankami tostowymi.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.037