Albertynki z makiem

Albertynki z makiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Albertynki z makiem
  1. 1. Ucieramy jaja z cukrem.
    Ucieramy jaja z cukrem.
  2. 2. Dodajemy roztopione masło, śmietanę, proszek do pieczenia i mąkę. Całość zagniatamy. Odstawiamy na noc.
  3. 3. Następnego dnia ciasto rozwałkowujemy i wycinamy okrągłe ciasteczka. Smarujemy ubitym białkiem i posypujemy makiem, układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia
  4. 4. Ciasteczka pieczemy na złoty kolor w temperaturze około 200°C.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.682