Sałatka gyros

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Kukurydza konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Ogórki korniszony  g  x   kcal =  kcal
Kapusta pekińska  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa gyros  g  x  kcal =  kcal
Ketchup  g  x   kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka gyros
  1. 1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawą gyros i skrapiamy oliwą z oliwek.
  2. 2. Na mocno rozgrzanej patelni, na oliwie, podsmażamy przez kilka minut kawałki kurczaka. Następnie studzimy je.
  3. 3. Ogórki kroimy w kostkę. Kapustę pekińską oczyszczamy, myjemy i osuszamy każdy liść. Kroimy je w drobne paski.
  4. 4. Rozcieramy czosnek. Dodajemy do niego jogurt i majonez, dokładnie mieszamy.
  5. 5. Dno płaskiej miski pokrywamy ketchupem. Kolejno układamy w naczyniu: kawałki kurczaka, ogórki, odsączoną z zalewy kukurydzę i kapustę pekińską. Całość polewamy sosem czosnkowym. Nie mieszamy sałatki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.796