Wigilijna zupa z karpia

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Karp filet  g  x  kcal = 0 kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Karp głowa / Głowa karpia  g  x  kcal =  kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wigilijna zupa z karpia
  1. 1. Gotujemy wywar jarzynowy według przepisu z dodatkiem trzech ziarenek ziela angielskiego.
  2. 2. Do gotowego wywaru dodajemy głowy karpia, zmniejszamy ogień i gotujemy pół godziny.
  3. 3. Następnie odcedzamy i do powstałego rosołu dodajemy doprawiony solą filet. Gotujemy, aż zmięknie i wyjmujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Następnie dodajemy miód, konfiturę oraz namoczone wcześniej w wodzie i odsączone rodzynki.
  5. 5. Polewamy sokiem z cytryny. Ż
  6. 6. Żółtko mieszamy ze śmietaną i dolewamy do zupy.
  7. 7. Gotujemy przez chwilę na małym ogniu.
  8. 8. Przed podaniem wykładamy filet na miseczkę i zalewamy zupą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.736